tirsdag den 19. august 2008

Vibekes fiskesuppe

Til 4 personer

1 løg, hakket
1 fed hvidløg, hakket
1 porre, grofthakket
3 skrællede kartofler i meget tynde skiver
2 gulerødder i halve skrå skiver
2 tsk karry
2 spsk olie
6 dl fiskefond (vand + bouillon)
2 dl tør hvidvin
Saft af ½ citron
600 g tyk torskefilet eller lyssej
1 dl piskefløde (det skal være piskefløde)
2 tsk majsstivelse
2 håndfulde hakket babyspinat
2 bundt hakket dild

Tilbehør:
Flütes, evt smurt med mild grøn karrypasta

Rist karryen i olien et øjeblik sammen med løg og hvidløg. Vend kartofler og gulerødder i, spæd med fiskefond og vin. Lad det småkoge i 8 min. Rør fløden med majsstivelse og kom den i suppen sammen med citronsaft. Lad suppen koge lidt tyk og smag den til med salt og peber. Skær fisken i store firkanter. Læg dem ned i suppen sammen med hakket porre og damp dem under låg i 5-6 min eller til fisken lige er fast. Kom hakket spinat og dild i og sluk for suppen. Spis den af varme dybe tallerkener med brød til.

Ingen kommentarer: