tirsdag den 19. august 2008

Annas auberginefad

Melanzane alla Parmigiana

Til 4 personer

1 kg auberginer
800 gr tomater
150 gr revet parmesan ost
200 gr mozzarella
frisk basilikum
3 spiseskeer oliven olie
salt
peber

1. Skær auberginerne i fine skiver på langs, grill dem i ovn eller på grillpande
2. Skyl tomaterne, skær dem i små terninger og steg dem i den varme olivenolie. Tilføj basilikum, salt og peber og lad det koge i 20 min eller mere.
3. Dæk bunden i et ovnfast fad med et lag auberginer, drys parmesan over, dernæst mozzarella stykker og dæk med sovs og fortsæt med et nyt lag aubergineskiver, parmesan, mozzarella og sovs indtil ingredienserne er brugt op.
Stil fadet i en 180 grader varm ovn i ca. 40 min. (ovne er forskellige..)
Serveres varm.

Enjoy.

Hvis man foretrækker retten lidt mere kaloriefyldt (den traditionelle version) så behandles auberginerne som følgende:
Skær auberginerne i fine skiver på langs drys salt på dem og lad dem “græde” et stykke tid i f.eks. et dørslag. Skyl og tør aubergine og friture steg dem i olie til friturestegning. Lad dem ”dryppe” af på sugepapir.

Ingen kommentarer: