tirsdag den 30. september 2008

Jyttes frosne chokolademousse med romrosiner

Bedre sent end aldrig! Her kommer opskriften på Jyttes lækre dessert til sommerfesten:

Tilberedningstid: ca. 1 time, skal tilberedes i forvejen

8 - 10 personer

Bund:
Knuste makroner
Mandelflager eller hakkede mandler

Chokolademousse:
200 g mørk chokolade
1 dl stærk kaffe
2 æggeblommer
5 dl piskefløde
1 dl rosiner
½ dl rom

Pynt:
2 - 3 kiwifrugter

1: Sæt rosinerne i blød i rom. Lad dem stå et par timer

2: Riv eller hak chokoladen. Smelt den i den varme kaffe. Lad afkøle. Rør æggeblommer i. Pisk fløden og vend den i massen. Vend forsigtigt de afdryppede rosiner i. Hæld de knuste makroner og mandler i en springform (diameter ca. 25 cm). Kom moussen ovenpå. Stil desserten i fryseren i 1 - 2 timer inden serveringen. Hvis man laver desserten længere tid i forvejen og opbevarer den i fryseren, skal den tages ud 1 time før, den skal spises.

3: Pynt med kiwifrugter

Ingen kommentarer: